(3) Stiri Lacasuri Ortodoxe - 6 decembrie 2010 si transmisiuni LIVE Video HD, ZILNIC pe toata perioada postului Nasterii Domnului

Publié le par stiri ortodoxe

Dupa ce au scris ca Zidul Plangerii apartine de drept Islamului, nefiind o parte din Templul evreiesc, palestinienii au sters articolul E-mail
CUPRINS - Musulmani - Islam
Thursday, 02 December 2010 20:24

   Lacasuri Ortodoxe: din Ierusalim
zidul plangerii   Dupa ce au scris ca Zidul Plangerii apartine de drept Islamului, nefiind o parte din Templul evreiesc, palestinienii au sters articolul

   Un articol publicat pe un site-web ministerial palestinian, care readucea în discuţie legătura dintre evrei şi Zidul Plângerii, loc sfânt al iudaismului, aflat în Ierusalimul de Est, a fost retras după protestele  sosite din Statele Unite, a indicat Departamentul.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman

Read more...

   

Acum si anuntul oficial: Papa va vizita Germania in perioada 22-25 septembrie 2011 E-mail
CUPRINS - Din afara Ortodoxiei
Thursday, 02 December 2010 20:31

    Lacasuri Ortodoxe: din Vatican
aranajamente pentru vizita Papei benedict in Germania 2011   Acum si anuntul oficial: Papa va vizita Germania in perioada 22-25 septembrie 2011

   Papa Benedict al XVI-lea va vizita pentru a 3-a oară Germania, patria sa natală, în perioada 22-25 septembrie 2011, a anunţat Radio Vatican, care a difuzat un interviu cu preşedintele german al Conferinţei Episcopale, Episcopul Robert Zollitsch, în care au fost oferite detalii legate de această călătorie.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin

Read more...

   

 

Germanii sunt cei mai ingrijorati din Europa, in ce priveste afirmarea Islamului in zona E-mail
CUPRINS - Musulmani - Islam
Thursday, 02 December 2010 20:39

   Lacasuri Ortodoxe: din Berlin
islam in Germania   Germanii sunt cei mai ingrijorati din Europa, in ce priveste afirmarea Islamului in zona

   2 din 5 germani se simt ameninţaţi de Islam, depăşindu-i astfel pe portughezi, francezi, olandezi, danezi, potrivit unui sondaj efectuat de săptămânalul Die Zeit, care a publicat câteva extrase miercuri, 1 decembrie 2010.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin

Read more...

   

 

VIDEO: Un muzeu din Washington retrage o lucrare jignitoare pentru catolici E-mail
CUPRINS - Impotriva firii - avort, sex, homosexualitate
Thursday, 02 December 2010 20:46

cenzura galerie   Lacasuri Ortodoxe: din Washington/AFP
   VIDEO: Un muzeu din Washington retrage o lucrare jignitoare pentru catolici

   National Portrait Gallery, un muzeu din Washington, a renuntat la un material video prezentat într-o expoziţie, după mai multe proteste din partea catolicilor, ofensaţi de imaginea unui crucifix acoperit de furnici.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Andreea Zahariea

Read more...

 

 

Invitatie - lansare de carte: "Euharistia - calea catre Iisus Hristos, Dumnezeu", autor Stelian Gombos E-mail
CUPRINS - Publicatii
Thursday, 02 December 2010 20:55

   Invitatie - lansare de carte: "Euharistia - calea catre Iisus Hristos, Dumnezeu", autor Stelian Gombos

   Miercuri, 8 decembrie 2010, la orele 18:00, in Libraria "Sophia" din Bucuresti va avea loc lansarea cartii: "Euharistia - calea catre Iisus Hristos, Dumnezeu", autor Stelian Gombos, aparuta la Editura "Agnos" din Sibiu, 2010.

©Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: TEO-CHristian

Read more...

 

(VIDEO) Premiera de Gala OUL DE CUC - Cinema Scala. Trailere E-mail
Actiuni ale asociatiei - Cazuri - Parteneriate - Festivalul Degustatorilor de Film si Arta Culinara
Thursday, 02 December 2010 21:01

film Oul de Cuc - Marilena Chelaru   Producatorul FILMEX FILM si Distribuitorul ASOCIATIA FILM ROMANIA au organizat joi, 2 dec. 2010, incepand cu orele 19.30 la Cinema Scala, Premiera de Gala OUL DE CUC, in prezenta realizatorilor. La eveniment au fost invitati mai multi jurnalisti, printre care si reprezentanti ai Agentiei de Stiri Lacasuri Ortodoxe - partener media.

©Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: TEO-CHristian

Read more...

 

Tinerii romani indeamna valorile la iesirea din anonimat: Dezbate Romania – IV, 2 decembrie 2010 E-mail
Actiuni ale asociatiei - Cazuri - Parteneriate - Proiecte educationale
Thursday, 02 December 2010 21:32

   Tinerii romani indeamna valorile la iesirea din anonimat: Dezbate Romania – IV, 2 decembrie 2010

   După primele trei dezbateri în cadrul concursului universitar „Dezbate România”, pe tematica: „Emigrarea reprezintă o soluţie pentru tinerii din România?” (11 nov. 2010); „În România anului 2010, există personalităţi care pot constitui modele de urmat pentru tânăra generaţie?” (18 nov. 2010) şi „Valorile tradiţionale mai au loc în societatea modernă?” (25 nov. 2010), în data de 2 decembrie 2010 a avut loc runda a patra a dezbaterilor, în Sala Senatului din Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti.

   Un jurnalist al Agentiei de Stiri Lacasuri Ortodoxe, dand curs invitatiei, si fiind prezent la acest eveniment cu cateva ore in urma, relateaza:

Read more...

 

Cazul de pedofilie al fostului episcop catolic de Bruges, analizat de Vatican E-mail
CUPRINS - Impotriva firii - avort, sex, homosexualitate
Saturday, 04 December 2010 14:59

Roger_Vangheluwe_Brugge   Lacasuri Ortodoxe: din Vatican
   Cazul de pedofilie al fostului episcop catolic de Bruges, analizat de Vatican

   Instanţa Vaticanului responsabilă cu delictele cele mai grave din sânul Bisericii Catolice a fost sesizată de Papă în cazul Episcopului de Bruges, Roger Vangheluwe, care a recunoscut că l-a abuzat sexual pe nepotul său minor, a anunţat Vaticanul vineri, 3 decembrie 2010.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman

Read more...

 

"Mos Nicolae" viziteaza Biserica Sfantul Nicolae dintr-o Zi - Bucuresti 2010 E-mail
CUPRINS - Biserici Ortodoxe
Saturday, 04 December 2010 16:27

biserica Sf Nicolae dintr-o Zi   "Mos Nicolae" viziteaza Biserica Sfantul Nicolae dintr-o Zi din Bucuresti

   Duminică, 5 decembrie 2010, se va sluji vecernie cu priveghere la biserica – paraclis universitar „Sfântul Nicolae dintr-o Zi” de lângă Facultatea de Arhitectură (Piaţa Universităţii, Bucureşti), cu ocazia hramului bisericii, aflam de la parintele paroh Vasile Ioana.

©Articol si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Mirela Sova

Read more...

 

 
Sfanta Mucenita Varvara in Salina - Ocnele Mari E-mail
CUPRINS - Biserici Ortodoxe
Saturday, 04 December 2010 17:24

Sfanta Mucenita Varvara in Salina - Ocnele Mari

   Salina Ocnele Mari

   În localitatea Ocnele Mari în luna septembrie a anului 2009 s-a inaugurat prima salină deschisă circuitului turistic din judeţul Vâlcea. Salina Ocnele Mari este amenajata la 225 de metri sub cota marii - dupa cum informeaza printr-o scrisoare transmisa pe adresa redactiei Lacasuri Ortodoxe, Arhidiaconul Ioan Liviu Gaman, reprezentant relatii-media al Arhiepiscopiei Ramnicului.

©Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: TEO-CHristian

Read more...
 
7 decembrie 2010 (18:00): Transmisiune LIVE video HD Lacasuri Ortodoxe: Conferinta "Parintele Teofil - Duhovnicul bucuriei" in direct din Palatul Patriarhal E-mail
Actiuni ale asociatiei - Cazuri - Parteneriate - Transmisiuni in direct
Friday, 03 December 2010 07:38

afis pr teofil   În data de 7 decembrie 2010, Patriarhia Română şi ASCOR Bucureşti va invită la o conferinţă în memoria Părintelui Arhmandrit Teofil Paraian.
   Conferinţa, intitulată "Părintele Teofil - Duhovnicul bucuriei", va avea loc în Bucureşti, în Aula “Teoctist Patriarhul” a Palatului Patriarhiei Române si va începe la orele 18:00.

   Evenimentul va fi transmis LIVE Video HD de Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

©Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin

Read more...

 

Patriarhia Ortodoxa Ecumenica recunoscuta la nivel oficial ca... persoana juridica: Rum Patrikanesi, de Statul turc. Orfelinatul Buyucada a fost si el retrocedat prin "tapu" E-mail
CUPRINS - Acum, doar pe Lacasuri Ortodoxe...
Saturday, 04 December 2010 18:53

   Lacasuri Ortodoxe: din Istanbul
   Patriarhia Ortodoxă Ecumenică a sărbătorit, în primul rând, sărbătoarea Sfântului Andrei, Apostolul Constantinopolului, (zilele trecute n.n.), dar a marcat, de asemenea, încheierea cu succes a unei bătălii juridice cu statul turc, pe tema orfelinatului Büyükada. Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I, după ce s-a întâlnit cu o delegaţie din partea Vaticanului, condusă de nou-numitul Cardinal Kurt Koch - noul preşedinte al Consiliului pentru Unitatea Creştinilor - şi-a exprimat emoţiile într-un interviu pentru AsiaNews.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin

Read more...
 
Informatii pentru Bucuresteni si pentru cei aflati in zona: inchinare la Sfintele Moaste (5-6 decembrie) E-mail
DESPRE: - Sfinte Moaste
Sunday, 05 December 2010 10:22

     Pentru cei aflati in zona Bucurestiului, in aceste zile, amintim ca la Biserica Mihai Voda aflata in capitala, in zona Izvor, se gaseste pusa spre inchinare inaintea credinciosilor o particica din moastele Sfantului Sava cel Sfintit, praznuit in data de 5 decembrie.

   De asemenea, credinciosii nu trebuie sa uite ca se pot inchina in aceste zile de sarbatoare, in mod special, si la particele din Moastele Sfantului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei.

Read more...
 
Biserica grec-Ortodoxa din Ierusalim se confrunta cu critici din partea palestinienilor. Inaugurarea drumului israelian catre Manastirea Sf Gheorghe, langa Ierihon E-mail
CUPRINS - Acum, doar pe Lacasuri Ortodoxe...
Saturday, 04 December 2010 20:44

Arhiep Aristarchos Manastirea Sf. Gheorghe din Wadi QeltBiserica grec-Ortodoxa din Ierusalim se confrunta cu critici din partea palestinienilor. Inaugurarea drumului israelian catre Manastirea Sf Gheorghe, langa Ierihon

   Conform Agenţiei Reuters, Biserica grec-Ortodoxă din Ierusalim se confruntă cu critici din partea palestinienilor, la adresa participării sale la inaugurarea unui drum israelian, care facilitează accesul intr-o mănăstire veche din Cisiordania.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin

Read more...
 
Invitatie la EuroCinema Tinerimea Romana - parteneriat media Lacasuri Ortodoxe E-mail
Actiuni ale asociatiei - Cazuri - Parteneriate - Festivalul Degustatorilor de Film si Arta Culinara
Saturday, 04 December 2010 16:11

EuroCinema Tinerimea Romana
Altfel de cinema

invitatie Eurocinema romania inside outSambata 4 dec.
Orele 18.00 si 20.00 NUNTA IN BASARABIA
Duminica 5 dec. ROMANIA INSIDE/OUT
CINEASTI ROMANI IN EXIL
Regizorul EMIL BUSURCA
Orele 18.00 ELENA CEAUSESCU – DOCTOR HORRORIS CAUSA
Orele 20.00 TRANSNISTRIA – CIMITIRUL UITAT

©Articol si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Carmen-Ana.

Pentru Lacasuri Ortodoxe: Constantin Fugasin - Un parteneriat Media Lacasuri Ortodoxe 2010

Read more...
 
Scenarii deschise: Sfantul Ierarh Nicolae - "O rugaciune din noapte, care a facut lumina" E-mail
DESPRE: - Sfinti si Sarbatori
Saturday, 04 December 2010 12:08


    „Du-te printre oameni, ca ei să preamărească în tine numele Meu!” - cuvintele le-a auzit la rugăciunea de noapte, înainte de a fi ales episcop al Mirelor Lichiei prin voia lui Dumnezeu. Sfântul Ierarh Nicolae, deja „lăcaş al Treimii” şi „chip al blândeţelor”... a ascultat.

 

 

Read more...
 
Invitatie la Conferinta: "Marturisitor ortodox, astazi" - 22-24 iulie 2011, Hertfordshire E-mail
CUPRINS - Conferinte, simpozioane
Saturday, 04 December 2010 13:47

Hertfordshire_UK   Invitatie la Conferinta: "Marturisitor ortodox, astazi" - 22-24 iulie 2011, Hertfordshire

   Asociaţia Ortodoxă Sfântul Ioan Botezătorul va organiza Conferinţa de Vară „Mărturisitor Ortodox Astăzi” („Orthodox Witness Today”), în perioada 22 – 24 iulie 2011. Participă Mitropolitul Kallistos Ware din Diokleia, Patriarhia Ecumenică; părintele Ioan Sauca, Patriarhia Română; Alexander Ogorodnikov, Patriarhia Moscovei. Locaţia: Centrul de Conferinţe din Hertfordshire - dupa cum informeaza printr-o scrisoare transmisa pe adresa redactiei Lacasuri Ortodoxe, Miriam Craddock - Anglia.

©Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Carmen-Ana Ion

Read more...
 
Cina cea de Taina a lui Leonardo: o viziune multimedia a lui Peter Greenaway E-mail
CUPRINS - Acum, doar pe Lacasuri Ortodoxe...
Saturday, 04 December 2010 15:50

Cina cea de Taina Leonardo - o viziune multimedia a lui Peter Greenaway   Lacasuri Ortodoxe: din New York, NY
   Artistul vizionar şi regizor Peter Greenaway prezinta în premieră o operă captivantă “multimedia”, bazată pe lucrarea lui Leonardo da Vinci: “Cina cea de Taină”, în această lună decembrie 2010, în Park Avenue Armory, marcând prima prezentare în SUA a lucrărilor artistului.

 

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Andreea Zahariea

Read more...
 
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article