(1) STIRI ORTODOXE - NOUTATI - INFORMATII: Lacasuri Ortodoxe 26 iulie 2010

Publié le par stiri ortodoxe

 

FOTO: Momente si trairi deosebite la Kogalniceanu, Arhiepiscopia Tomisului E-mail
CUPRINS - Acum, doar pe Lacasuri Ortodoxe...
Thursday, 22 July 2010 16:54

   Sarbatoare in comuna Mihail Kogalniceanu - tarnosirea Bisericii cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" si "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil"

   Duminica, 18 iulie 2010, comuna Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa s-a aflat în sărbătoare, aici oficiindu-se slujba târnosirii Bisericii cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" şi "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil", construcţie demarată în anul 2002, compusă din 2 biserici - una la demisol, purtând hramul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil şi cealaltă la cota zero, având Hramul Adormirea Maicii Domnului - şi o clopotniţă - care include poarta de intrare, turnul clopotniţei şi pangarul bisericii.

©Autor si redactare: Carmen-Ana Ion - pentru Lacasuri Ortodoxe®

Read more...

 

Resfintirea bisericii “Sf Ierarh Nicolae” Nemoiu - Amarasti, Valcea E-mail
CUPRINS - Biserici Ortodoxe
Thursday, 22 July 2010 15:00

   Resfinţirea bisericii cu hramul “Sfântul Ierarh Nicolae” din comuna Amărăşti, sat Nemoiu, judeţul Vâlcea

   Biserica cu Hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” din Parohia Nemoiu, din com Amărăşti, jud. Vâlcea s-a zidit din temelie în timpul păstoririi PS Episcop Athanasie Mironescu, cu stăruinţa preotului Athanasie Mărgăritescu în anul 1904. Pictura a fost executată în tehnica ulei în stil neorenaşcentist, de către pictorii Costache Petrescu Craiova şi Ilie Ionescu Dozeşti şi s-a sfinţit la 10 decembrie 1907.

   Informeaza, printr-o scrisoare transmisa redactiei Lacasuri Ortodoxe: Arhidiacon Ioan Liviu Găman

©Redactare: Alex-Daniel Rotariu - pentru Lacasuri Ortodoxe®

Read more...
 
Un fragment din moastele Sf Ioan Iacob Hozevitul, va fi adus din Manastirea Sireti (Rep. Moldova), spre inchinare, la Seminarul din Dorohoi (3-6 august) E-mail
DESPRE: - Sfinte Moaste
Thursday, 22 July 2010 14:09

Un fragment din moastele Sf Ioan Iacob Hozevitul, va fi adus din Manastirea Sireti (Rep. Moldova), spre inchinare, la Seminarul din Dorohoi (3-6 august)

   Un fragment din moastele Sf. Ioan Iacob Hozevitul se va afla spre inchinare si la Seminarul Teologic din Dorohoi.

   Evenimentul este prilejuit de hramul acestei scoli teologice, dupa cum ne informeaza un corespondent Lacasuri Ortodoxe in aceasta zona.

Corespondent: Viorel R.

©Redactare: Teo-Christian - pentru Lacasuri Ortodoxe®

Read more...
 
Astazi, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel implineste varsta de 59 de ani E-mail
CUPRINS - PF Parinte Patriarh
Thursday, 22 July 2010 09:55

   Astazi, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel implineste varsta de 59 de ani

   Preafericitul Părinte Patriarh Daniel împlineşte astăzi, 22 iulie 2010, vârsta de 59 de ani. Preafericirea Sa îşi va aniversa ziua de naştere în familie, la sora Preafericirii Sale, Prof. Floare Vişan Ciobotea.

   Precizăm că zilele oficiale de aniversare a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel sunt: ziua de 30 septembrie, data întronizării Preafericirii Sale în demnitatea de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, precum şi 17 şi 18 decembrie, de sărbătoarea Sfântului Prooroc Daniel şi a Sfântului Cuvios Daniil Sihastrul.

Read more...
 
Impreuna, pentru Casa Sfintilor E-mail
CUPRINS - Manastiri Ortodoxe
Wednesday, 21 July 2010 18:41

   În ultima perioada, Lăcaşuri Ortodoxe a transmis, cu ocazia sărbătorii Sfinţilor Epictet şi Astion, slujbele oficiate în mai multe mânăstiri, alături de Sfintele Moaşte, printre care Catedrala Arhiepiscopală din Tomis şi Mânăstirea de la Capidava.
   A fost realizat un interviu din Mânăstirea Cetăţii Halmyris, unde se găsesc Sfintele Moaşte ale Sfinţilor Mucenici Epictet şi Astion sub stăreţia Protos. Stareţ Iov, sub a cărui îngrijire şi construcţie se află Mânăstirea Halmyris, locul descoperirii celor mai vechi Sfinte Moaşte de la noi din ţară.

Read more...
 
Hramul Manastirii „Sf. Ilie de la Izvor” - Vasiova E-mail
CUPRINS - Manastiri Ortodoxe
Wednesday, 21 July 2010 18:26

   In ajunul praznicului Sf. Prooroc Ilie, la Manastirea Vasiova, în prezenţa a mii de credincioşi, a avut loc slujbă de priveghere, cu doi arhierei şi mulţime de preoţi şi diaconi.

   In ziua Sfântului Ilie, iubitorii de rugăciune şi pelerinaj au avut ocazia să se împărtăşească din darul liturgic al lui Dumnezeu, atât pe Muntele Semenic, unde Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, cât şi la Mănăstirea de la Bocşa, unde a slujit Preasfinţitul Părinte Siluan, Episcopul românilor ortodocşi din Ungaria.

Read more...
 
Biserica parohiei Armenis-Caransebes a fost resfintita E-mail
CUPRINS - Biserici Ortodoxe
Wednesday, 21 July 2010 17:59

   Ctitorită în secolul al XIX şi târnosită în jurul anului 1806 de către Episcopul Ioan Ioanovici de Şacabent, Biserica parohiei Armenis are pictura executată în anul 1995, sfinţită de către vrednicul de pomenire episcop al Caransebeşului, Emilian Birdaş.

©Redactare: Teo-Christian - pentru Lacasuri Ortodoxe®

Read more...
 
Pelerinaj cu o particica din moastele Sf. Ioan Iacob Hozevitul, la 50 de ani de la trecerea sa in vesnicie E-mail
DESPRE: - Sfinti si Sarbatori
Wednesday, 21 July 2010 17:01

   Un fragment din moaştele Sfântului Ioan Iacob Hozevitul aflat la Biserica Seminarului Teologic de la Mănăstirea Neamţ va fi dus vineri, 23 iulie 2010, în pelerinaj la Crăiniceni, locul de naştere al sfântului, unde se va oficia slujba Sfintei Liturghii.

 

   Dupa Sfanta Liturghie va avea loc o slujba a parastasului, la mormintele bunicilor şi ale părinţilor Sfântului Ioan Iacob Hozevitul.

Read more...
Premiul Dumneavoastra: "Invatatura de credinta ortodoxa" . E-mail
DESPRE: - 2010 - Anul Crezului Ortodox si al Autocefaliei
Thursday, 22 July 2010 19:41

   Anul Crezului Ortodox si al Autocefaliei romanesti: program deosebit, realizat de Parohia Podeanu (Bucuresti) si dezvoltat de Lacasuri Ortodoxe in parteneriat media Radio Dobrogea.

   Începând cu luna iunie a acestui an, 2010, Parohia Podeanu din Bucureşti alaturi de Lacasuri Ortodoxe, in parteneriat cu Radio Dobrogea, radioul Arhiepiscopiei Tomisului, au demarat un program dedicat Anului omagial al Crezului Ortodox şi al Autocefaliei româneşti, prin care, în cadrul emisiunii forum "Cuvânt Dobrogean" realizată la Radio Dobrogea în fiecare vineri de la orele 12:00 de părintele director Eugen Tănăsescu, unul dintre ascultători, care reuşeşte să răspundă la o întrebare formulată în timpul emisiunii, va intra în posesia cărţii "Învăţătură de credinţă ortodoxă".

©Autor si redactare: Bogdan Roman - pentru Lacasuri Ortodoxe®

Read more...

 

(FOTO) Noul Hram al Manastirii Plataresti: Sfantul Prooroc Ilie Tesviteanul E-mail
CUPRINS - Acum, doar pe Lacasuri Ortodoxe...
Thursday, 22 July 2010 18:53

   Noul Hram al Manastirii Plataresti, Sfantul Prooroc Ilie Tesviteanul

   Mânăstirea Plătareşti din apropierea Bucureştiului, monument istoric ctitorie a domnitorului Matei Basarab, şi-a serbat noul ocrotitor, Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul.

   Mânăstirea a fost, în perioada comunistă (între 1960 - 1989), spaţiu pentru bolnavi alienaţi mintal, conform documentelor oficiale, însă localnicii spun că în chiliile pe care maicile au fost obligate de comunişti să le părăsească au fost aduse mai întâi femei de stradă, apoi alternând copii şi adulţi bolnavi mintal.

©Autor si redactare: Carmen-Ana Ion - pentru Lacasuri Ortodoxe®

Read more...
Procesiune deosebita: Sfantul Mare Mucenic si Tamaduitor Pantelimon, in Arhiepiscopia Tomisului E-mail
CUPRINS - Manastiri Ortodoxe
Friday, 23 July 2010 10:54

   Pe 27 iulie 2010 Biserica Ortodoxă îl prăznuieşte pe Sfântul Mare Mucenic şi Tămăduitor Pantelimon, ale cărui moaşte se află la Catedrala Arhiepiscopală din Constanţa.
    Cu această ocazie, în ajunul prăznuirii, luni, 26 iulie, începând cu ora 17.00, va avea loc o procesiune religioasă cu raclele ce conţin moaşte ale Sfântului Pantelimon şi ale Sfinţilor Mucenici Epictet şi Astion, cu plecare de la Catedrala Arhiepiscopală, pe următorul traseu: strada Revoluţiei – popas de rugăciune la Biserica Greacă, strada Mircea cel Bătrân, bulevardul Mamaia – Spitalul Militar (popas de rugăciune), strada Nicolae Iorga, bulevardul Tomis – Capela Militară, Piaţa Ovidiu, Catedrala Arhiepiscopală „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”.

©Redactare: Teo-Christian - pentru Lacasuri Ortodoxe®

Read more...

Pentru toti cei ce doresc sa ne sustina in actiunile intreprinse:
Asociatia Lacasuri Ortodoxe, CIF 25492529, cont nr: RO40.RNCB.0065.1128.3250.0001 deschis la BCR, filiala Bucurestii Noi.

Un acces rapid si usor, dar civilizat, la informatie!

  Recunoaste ca la noi se cunoaste!

Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article