(3) STIRI ORTODOXE - NOUTATI - INFORMATII: Lacasuri Ortodoxe 21 iulie

Publié le par stiri ortodoxe

  • (VIDEO) "Dansand la Auschwitz": un film care naşte controverse

       Lacasuri Ortodoxe: din Melbourne

       (VIDEO) "Dansând la Auschwitz": un film care naşte controverse

       O artistă australiană, care l-a filmat pe tatăl său, supravieţuitor al Holocaustului, în timp ce dansa la Auschwitz cu copiii săi, pe melodia Gloriei Gaynor, "I Will Survive", şi-a exprimat surprinderea faţă de criticile care au apărut, legate de filmul pe care aceasta l-a produs, aflat pe YouTube.

    Read more...
 
 
  • Slujba arhiereasca la Schitul Ostrov - Calimanesti

       Schitul Ostrov, din Calimanesti, este un schit de calugăriţe, cu hramul ”Naşterea Maicii Domnului” şi se află amplasat pe o insulă a lacului de acumulare al hidrocentralei Călimăneşti de pe râul Olt, fiind legat de staţiunea balneo-climaterică Călimăneşti-Căciulata printr-un pod, la o distanţă de 5 km de la halta C.F.R. Călimăneşti-Jiblea.
       Biserica este rezidită pe locul unei biserici mai vechi din secolul al XIV-lea sau începutul secolului al XV-lea, între anii 1520-1521, fiind ctitorită de domnitorul Neagoe Basarab şi soţia sa, doamna Despina.

    ©Redactare: Alex-Daniel Rotariu - Lacasuri Ortodoxe®

    Read more...
 
  • Pr Arhim Teofil Badoiu va fi inmormantat maine, 20 iulie 2010, la Manastirea Slanic

       Părintele Arhimandrit Teofil Bădoiu, va fi înmormântat mâine, 20 iulie 2010, la Mănăstirea Slănic, locul în care s-a nevoit timp de 66 de ani.

       Slujba înmormântării va fi oficiată după Sfânta Liturghie de Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Înaltpreasfinţitul Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului şi de Preasfinţitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, informează Radio TRINITAS.

    ©Redactare: Alex-Daniel Rotariu - Lacasuri Ortodoxe®

    Read more...
 
  • Conferinta: Despre legaturile dintre teologia romaneasca si cea suedeza

       La Stockholm, in ziua de duminica, 18 iulie 2010, a avut loc o conferinta cu tema: „Comuniune și responsabilitate în Biserica Ortodoxă Română: Autocefalie și Patriarhie”, dupa cum se arata intr-o scrisoare primita pe adresa redactiei Lacasuri Ortodoxe.

       Cu aceasta ocazie, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie împreună cu un sobor de preoți în Parohia Ortodoxă Română Adormirea Maicii Domnului din Stockholm, printre care și Pr. Prof. Univ. Dr. Alexandru Moraru de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, care, după Sfanta Liturghie, a susținut o conferință cu tema: „Comuniune și responsabilitate în Biserica Ortodoxă Română: Autocefalie și Patriarhie”.

    ©Redactare: TEO-CHristian - Lacasuri Ortodoxe®

    Read more...
 
  • "Ganditi-va neaparat la fericirea vesnica!" INTERVIU cu Parintele Petroniu Tanase – Schitul Romanesc Prodromu din Sfantul Munte Athos

    Mari Duhovnici Români contemporani aflaţi dincolo de graniţele ţării...

       INTERVIU: Părintele Petroniu Tănase – Schitul Românesc Prodromu din Sfântul Munte Athos  

        Iată, deşi nevrednic fiind, m-a învrednicit Dumnezeu de am ajuns - pentru a şaptea oară - în Sfântul Munte, în prima săptămână a sfantului şi marelui post unde, pe lângă celelalte mănăstiri am vizitat, bineînţeles (şi) Schitul Românesc Prodromu.

       Citim în Istoria Mănăstirilor Athonite, alcătuită din 10 tomuri de Irinarh Schimonahul (1845-1920) şi păstrată cu evlavie printre cele 200 de manuscrise şi 5000 de volume tipărite, din biblioteca Schitului Românesc Prodromu această minunată istorisire: 

    Un articol, pentru Lacasuri Ortodoxe - de Drd. Stelian Gombos

    ©Redactare: TEO-CHristian - Lacasuri Ortodoxe®

    Read more...
 
 
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article